92/7/23
4:8 ع
در این مقاله می خواهیم تا شما را با تجارت و کسب و کارهای اینترنتی آشنا کنیم .می دانیم که در دنیای امروزه شرکت های اینترنتی نسبت به شرکتهای فیزیکی اقتصاد قویتری داند زیرا امروزه افراد ترجیح می دهند در فضای مجازی کارهای خود را انجام دهند و از حضور فیزیکی خود برای انجام خدمات دوری می کنند زیرا انجام کارها بصورت فیزیکی موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.این تغییر رفتار در مصرف کننده ها باعث شده است که اقتصاد جدیدی در اینترنت نمایان شده و شرکتها و کسب و کارهای جدید بسیاری در اینترنت شکل گیرد. ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و تحت تاثیر تحولات اینترنت قرار گرفته و در آینده نزدیک نیز بسیار بیشتر با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد.همچنین در عرصه ی وب همه ی مشاغل می توانند به معرفی خود و ارائه ی خدمات بپردازند.
کسب و کار اینترنتی به فروش محصولات یا خدمات در اینترنت گفته می شود.خرید و فروش اینترنتی به کوچکترین کسب و کارها نیز این امکان و فرصت را می دهد که به مخاطبان خود در سطح جهانی با حداقل هزینه دسترسی پیدا کنند. امروزه بیش از 900 میلیون نفر در سطح دنیا از اینترنت استفاده می کنند. 69 درصد از این جمعیت، در طول 90 روز، دست کم یک خرید از اینترنت داشته اند.
زیبایی اینترنت در این است که همه ی افراد در همه جای دنیا می توانند از آن استفاده کنند و همه ی افراد می توانند دیگران را از وجود آن مطلع کنند و از این طریق به اهداف خود دست یابند.
بسیاری از افراد، کسب و کار اینترنتی (E-Business) را با تجارت الکترونیکی (E-Commerce) اشتباه می گیرند در حالیکه این دو مبحث با یکدیگر متفاوتند.
به عبارتی E-Business به مجموعه فعالیتهای مربوط به کسب و کار از جمله مباحث بازاریابی، مالی، خرید و فروش، ارتباط با مشتریان، خدمات پس از فروش، همکاری با سرمایه گذاران و... که از طریق شبکه اینترنت انجام میگیرد اطلاق میشود در حالیکه E-Commerce تنها شامل مسائل مربوط به خرید و فروش از اینترنت می باشد و خود، زیرمجموعه ای از E-Business است به عبارتی در تجارت الکترونیک حتماً باید بین دو طرف پول رد و بدل شود ( تا به مفهوم تجارت برسیم ) ولی در کسب و کار الکترونیک لازم نیست پولی مبادله گردد . به عنوان مثال دادگاهی که در آن محاکمه از طریق فضای اینترنتی انجام میگردد کسب و کار الکترونیک محسوب میشود .
انواع کسب و کارهای اینترنتی
امروزه، کسب و کارهای اینترنتی بسیار متنوعند. اما به طور کلی آنها را میتوان آنها به 10 گروه عمده تقسیم بندی کرد:
√ ایجاد اجتماعات آنلاین
√ خرید، فروش و حراج کالاهای مختلف
√ تبلیغات اینترنتی
√ ارائه خدمات تخصصی به دیگران
√ ایجاد امپراطوری اطلاعات، اخبار و آموزش
√ تهیه و ارائه نرم افزارهای مختلف
√ چند رسانه ای یا مالتی مدیا
√ پیوستن به شبکه های واسطه گری
√ خدمات مربوط به ایمیل
√ سرمایه گذاری مشترک
با توجه به تغییر مثبت نگاه دولت به کسب و کارهای اینترنتی، وزارت بازرگانی مکلف گردیده تا هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی اقدام نماید. یکی ازمشخصه های موفقیت وب سایت و یا یک کسب و کار اینترنتی ، ترافیک و یا آمار بازدیدکننده آن وب سایت است. برای بررسی و تحلیل کسب و کارهای اینترنتی تمامی کشورها بخصوص ایران می توانید به وب سایت معتبر www.Alexa.com در بخش Top Sites بر روی By Country کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید. در وب سایت الکسا 500 وب سایت محبوب هر کشور را بصورت تحلیل روزانه و ماهیانه به مخاطبین ارائه می کند. شما می توانید با مشاهده 500 وب سایت محبوب ایرانیان، جایگاه تمامی کسب و کارهای اینترنتی را در 10 گروه عمده خود قرار دهید.